2007. december 17., hétfő

Hihetetlen eset

Olyasmi történt velem, amit sosem tudtam volna elképzelni. A hihetetlen dolog szótári definíciója, minden emberi képzeletet meghaladó képtelenség. A tökéletes nonszensz.

Valljuk be, az ember fantáziája meglehetősen tág teret ad a képzelődésnek. Hogy mást ne mondjak, egyesek szerint a spenót jó dolog is lehet. De azért léteznek olyasmik is, amik meghaladják a Homo sapiens sapiens fantáziáját.

Például nem lehet elgondolni a kékesbarnát, a visító mély hangot, az egyszerű latin nyelvtant és a komplex gömböt. Elképzelhetetlen a nomád urbanisztika tudományága, meg a kollektív individualizmus is. A kör négyszögesítését sem oldották még meg.

De mindezek csupán elvi képtelenségek; akadnak azonban olyan dolgok is, melyek bár léteznek, az ember egyszerűen nem képes agyába fogadni őket. Senki sem tud négy dimenziót maga elé képzelni, és nem láthatjuk lelki szemeinkkel a végtelent sem. Egyszerűen így vagyunk huzalozva.
Velem mégis megtörtént a transzcendentális. Elém állt a természetfölötti képtelenség és kinyilatkoztatta magát. Azóta reszketve kuporgok egy sarokban.

Ma délelőtt találkoztam valakivel, aki még nem látta a Macskafogót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése